На телеканалі France 24 вийшов англомовний матеріал про "ворожий" контрнаступ ЗСУ

На телеканалі France 24 English вийшов англомовний матеріал, в якому не згадується, що російські військові ведуть незаконну агресивну війну проти України. Один зі співрозмовників журналіста назвав контрнаступ українських військ “ворожим”, що потім повторив вже сам журналіст, цитуюци окупанта. На військових РФ, яких показують у сюжеті, можна побачити кепку із Z та радянськими символами. О 21:00 відео прибрали з сайту.

---

Зведення Генштабу ЗСУ станом на 18.00 14.04.2023:

Протягом доби противник завдав 6 авіаційних та 19 ракетних ударів, 13 з них - із ЗРК С-300 по мирних містах Слов’янськ та Краматорськ. Окрім того, ворог здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. Протягом доби було відбито близько 40 атак противника.

Протягом доби російські окупанти обстріляли населені пункти Чернігівської, Харківської, Сумської, Луганської та Донецької областей.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Протягом доби здійснив обстріли населених пунктів, що неподалік лінії бойового зіткнення.

Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 пункт управління, 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також 1 ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

-

1000 українських артистів отримали листи сприяння поїздкам за кордон.

Мешканці Маріуполя вже отримали 40 тисяч паспортів РФ.

Україна сконцентрована на підготовці контрнаступу - Шмигаль

Призначенням Леді Гаги на посаду співголови комітету з питань культури США намагаються вплинути на непопулярність гуманітарних наук.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що війна може тривати ще декілька років.

22 населених пункти України під загрозою підтоплення.

Будапешт дозволяє провозити через свою територію військову техніку (Politico), в той самий час Орбан заявляє, що Україна, оскільки "не здатна себе фінансувати", це просто "неіснуюча країна".

Міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що Китай не продаватиме зброю сторонам конфлікту.

Джеку Тейшейрі ”світить” десятків років ув'язнення - The New York Yimes.

Марк Солонін почав серію відео про війну во В'єтнамі.

 

588
Інші матеріали розділуСуспільство: