Кінець багаторічної ганьби? Поплавський знову заявив про намір піти з посади ректора: 7 ключових “досягнень” творця “поплавка”

Михайло Поплавський (нар. 1949) вдруге заявив про завершення ректорської кар’єри (раніше кілька разів заявляв про завершення співочої кар'єри).

7 головних досягнень “видатного” діяча виглядають так:

1. Не володіючи вокальними даними, багато років співає пісні, у яких використовує стереотипні кліше української ідентичності — «вареники», «сало», «борщ», за допомогою яких продукується «спрощений, екзотично забарвлений образ українського світу».

2. Журналісти-розслідувачі програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" з'ясували, що Поплавський користується представницькими автомобілями марки Mercedes-Benz і будинком площею понад 1000 квадратних метрів, яких не зазначено в його деклараціях.

3. Прогуляв більшість засідань ВР.

4. У липні 2005 року Київрада своїм рішенням (№ 885/3460) надала у постійне користування закладу Поплавського земельну ділянку площею 2,3 га поблизу станції метро "Печерська" (м. Київ, вул. Щорса, 36) для будівництва, експлуатації та обслуговування навчальних корпусів, гуртожитку та житлового будинку. Проте ділянка була використана не за цільовим призначенням та забудована елітним житлом на продаж, — про це йшлося в журналістському розслідуванні «Наших Грошей».

5. Заснував приватний вищий навчальний заклад «Київський університет культури», студенти якого де-факто навчалися в державному виші. Студенти на трьох перших курсах офіційно зараховувалися до приватного університету, якому сплачували гроші за контрактами. Насправді ж вони навчалися на базі державного ВНЗ. Після третього курсу їх відраховували з КУКу і переводили на контракт у Національний університет культури і мистецтв, де вони й отримували дипломи (див. “Дзеркало тиждня”, 12 лист. 2014р.)

6. Перебуваючи на посаді ректора, випустив горілку під власним брендом “Кропива”, на етикетці якої розмістив особисті фото та фото своєї мами.

7. Неодноразово був “героєм” сексистських скандалів. 

996
Інші матеріали розділуСуспільство: