“Батальйон Монако”: 2 млн переглядів за 7 місяців та сукупні 7,5 млн - у всіх "Батальйонів". Крилатий вислів почали використовувати провідні західні ЗМІ

Назва документального фільму УП “Батальйон Монако”(журналіст - Михайло Ткач) за 7 місяців стала відомою не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

Французька «Liberation» у статті, де згадується “Батальйон Монако”, пише:

Це не має нічого спільного з військовою підготовкою... це назва, сповнена презирства до еліти, яка втекла з країни, що перебуває у стані війни, і знайшла притулок під сонцем на віллах, одна розкішніша за іншу. Після російських олігархів, які стали мішенню на Лазурному узбережжі, настала черга українських магнатів: у розслідуванні, опублікованому в Інтернеті 17 серпня, газета "Українська правда" привертає увагу до понад 80 олігархів, депутатів і бізнесменів, які відпочивають у Ніцці на Англійській набережній або мирно крокують вулицями Монако, далеко від вибухів, що стрясають їхню країну.

Теж французька Nice Matin надрукувала цілу серію з десяти статей, присвячених “бійцям” “Батальйону Монако”.

 

Німецька Der Satndard у відповідній статті задає риторичне запитання: 

“Складається враження, що Володимир Зеленський навмисно щадить деяких із цих впливових людей, які лавірують між фронтами та ідентичностями. Але поки що він не повернув жодного з олігархів. Безперечно, життя на Лазурному узбережжі наразі трохи приємніше, ніж у Києві. В Антібі Жерар П'єль зрештою говорить те саме, хоча й висловлюється менш дипломатично: "Олігархи мають лише одну націю - гроші". 

На другому місці за кількістю переглядів серед усіх серій - "Батальйон Дубай" - 1,7 млн, де одним з героїв -  "Вона працює" - Юлія Тимошенко.

864
Інші матеріали розділуСуспільство: