©
У найбільшому в історії дослідженні зв'язку між кавою та мікробіомом кишечника, опублікованому нещодавно в журналі Nature Microbiology, вчені проаналізували ДНК фекалій понад 20 000 учасників, які відстежували своє щоденне споживання кави. Вчені виявили, що регулярне вживання кави пов'язане зі зростанням специфічної кишкової бактерії під назвою Lawsonibacter asaccharolyticus. «Ми не дуже багато знаємо про цю бактерію, - каже Бєлєнький, - але ми можемо вважати її досить корисною бактерією».
Вчені виявили, що збільшення вмісту хінної кислоти, яка входить до підгрупи поліфенолів (антиоксидантів, які в правильному контексті можуть зменшувати запалення), було тісно пов'язане зі зростанням L. asaccharolyticus.
82